Veelgestelde vragen

Geeft De Nassau veel huiswerk?

De meeste eersteklassers hebben voor hun huiswerk ongeveer anderhalf uur per dag nodig. De één werkt natuurlijk wat sneller dan de ander en wie aan huiswerk gewend is, doet het vaak ook wat sneller dan iemand die dat op De Nassau voor het eerst krijgt. Heel vaak kun je al in de klas beginnen, dat scheelt thuis tijd. Je kunt ook deelnemen aan de huiswerkklas STANS (Studieaanvulling Nassau scholengemeenschap).

Is De Nassau een strenge school?

Er zijn gewoon regels waar je je aan moet houden. Je moet bijvoorbeeld je spullen bij je hebben en je huiswerk doen. Je mag de les niet verstoren of andere kinderen lastigvallen. Als je dat soort zaken overdreven vindt, vind je De Nassau misschien wel streng. Voor ons is het de normale gang van zaken.

Hoe lang duurt een schooldag?

Een gewone schooldag heeft zeven lessen van 50 minuten en duurt van 8.30-15.10 uur. ’s Morgens heb je een pauze van 11.00-11.20 uur en ‘s middags een lunchpauze van 13.00-13.30 uur. Je neemt zelf brood en drinken mee naar school. In de kantine kun je ook wel iets lekkers kopen. Voor de brugklassers is er vaak wel een vrije middag. Op dinsdag kunnen de lessen tot 16.00 uur duren.

Is De Nassau een grote school?

Er zijn in totaal bijna 1750 leerlingen, verdeeld over twee gebouwen. Dat is heel wat meer dan op de basisschool. Daarom doen alle docenten erg hun best om je gauw te leren kennen. Je klassenmentor helpt jou de school te leren kennen. Op ons mavogebouw aan de Paul Krugerlaan zitten ca. 550 leerlingen. Op de locatie voor havo en vwo aan De la Reyweg zitten ongeveer 1200 leerlingen

Is De Nassau een moderne school?

Twee jaar geleden zijn alle leerlingen van klas 1 naast hun schoolboeken ook gaan werken met een tablet. Je kunt hierover lezen op onze website, het filmpje bekijken en er is een speciale folder waarin je alle informatie over werken met de tablet kunt lezen. Er zijn twee moderne mediatheken met veel computers waaraan je kunt werken. In de eerste klas krijg je de vakken tabletvaardigheden en informatiekunde; daar leer je om zo goed mogelijk met alle digitale mogelijkheden om te gaan. Vrijwel alle lokalen zijn uitgerust met moderne media en digitale schoolborden. De Nassau biedt je naast de verplichte lessen ook keuzemogelijkheden aan. In de eerste klas noemen we deze keuzelessen minors. We houden dus de nieuwe ontwikkelingen in de gaten en dan kan je wel zeggen dat De Nassau een moderne school is.

Kan ik bij een vriend of vriendin in de klas komen?

Ja. Als je een speciaal verzoek hebt, kun je dit aangeven bij de aanmelding. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je wens om bij een vriend of vriendin in de klas te komen.

Heeft De Nassau proefwerkweken?

Op De Nassau krijg je in alle leerjaren 4 proefwerkweken. In de brugklas heb je nog niet zoveel proefwerken in deze week. In hogere leerjaren heb je twee tot drie proefwerken per dag in de proefwerkweek.