Nieuwsflits

De eerste schooldag op De Nassau

geplaatst op: 08-09-2010
Dinsdag 7 september 2010
Een spannende dag voor de 290 eersteklassers: hun eerste Nassaudag! Elke nieuwe eersteklasser zat natuurlijk vol vragen. Kom ik in een leuke klas? Wat voor mentor krijg ik? Wat gebeurt er vandaag? Hoe gaat alles op zo`n grote school? Op hun beurt vroegen de mentoren en coördinatoren zich af of alles goed zou lopen en of de leerlingen het naar hun zin zouden hebben.

Activiteiten
In verschillende lokalen lieten de mentoren hun nieuwe klas nader kennis maken met een aantal typische Nassaugebruiken. Dat verliep in een goede sfeer. Tijdens de middagactiviteiten werd de stemming helemaal goed. Vanwege de regen speelde alles zich binnen af. Het sportieve gedeelte voor de klassen e, f, g en h vond plaats in de gymzalen, terwijl a, b, c en d zich inzetten voor een creatieve tekenopdracht. De klassen i, j en k gingen fanatiek aan de slag met muziek en dans. Reacties varieerden van ‘leuk, gezellig, spannend’ tot ‘vet cool’.

Vervolg
In de loop van zo’n eerste introductiedag komen de leerlingen al een beetje los, ze voelen zich steeds meer thuis op school en raken al een beetje gewend aan de nieuwe klas en mentor. Morgen nog een dag om aan de school te wennen en dan beginnen op donderdag de lessen. Die dag zullen de eersteklassers merken dat veel dingen anders zijn dan op de basisschool: ieder uur een vak in een ander lokaal, een eerste pauze met heel veel nieuwe gezichten. Maar ook deze lichting zal snel gewend raken aan de nieuwe school.

De afdelingsdirecteuren en coördinatoren

Extra foto's