Nieuwsflits

Uitreiking tweetalig vwo-diploma

geplaatst op: 12-10-2010
Zes jaar geleden startte De Nassau met de tweetalige vwo-opleiding. Het afgelopen schooljaar heeft de eerste groep naast het reguliere examen het International Baccalaureate-examen voor Engels gedaan. “Ze zijn allemaal geslaagd. Het is echt een bijzondere prestatie, als je bedenkt dat dit internationale programma voor Engels (niveau: near native) hoog aangeschreven staat en veel van kandidaten vraagt,” aldus de docent Engels, de heer Hendriks.

De uitreiking van de IB-certificaten vindt a.s. vrijdag plaats. Begin juli was al duidelijk dat alle kandidaten geslaagd waren, maar de resultaten van de verschillende onderdelen zijn pas na de zomer bekendgemaakt. De heer De Pender, directeur vwo, vertelde: “De ex-Nassau’ers studeren intussen allemaal. Het was dan ook lastig een moment te vinden waarop iedereen aanwezig kon zijn. Maar op 15 oktober a.s. kunnen we de diploma’s uitreiken; gelukkig maar, want we zijn als school trots op de geleverde prestaties.”

In het IB-programma besteden leerlingen veel aandacht aan woordenschat, spreken, essays schrijven en literatuur. De eigen docent neemt het mondeling af en beoordeelt het, maar er worden opnamen opgestuurd naar een buitenlandse examinator. Deze bepaalt of het gegeven cijfer terecht is geweest. De cijfers voor de essays worden op een vergelijkbare manier vastgesteld.

Het belang van een goede beheersing van het Engels wordt alom onderschreven, alleen al omdat veel studieboeken in die taal zijn geschreven. Steeds meer colleges worden in het Engels gegeven en er is een toenemend aantal internationale opleidingen. De Nassau biedt met het tweetalig vwo leerlingen de kansen het IB-programma te volgen om zodoende nog beter voorbereid te zijn op hun toekomst.