Nieuwsflits

Open Dag

geplaatst op: 14-02-2011
Zaterdag 12 februari vroeg. Al voordat de open dag begint, komen leraren, coördinatoren en leerlingen de school binnen. Ze leggen de laatste hand aan de voorbereidingen en als het tien uur is zijn de eerste bezoekers al binnen. In beide schoolgebouwen is voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8 van alles te zien en beleven, van scheikundeproeven via exposities van tekenwerk van leerlingen tot een spellingtest.
Al snel stromen de gangen en lokalen vol. Leerlingen gidsen de bezoekers door het gebouw, er zijn demonstraties, exposities, voorlichtingsbijeenkomsten. Vakdocenten, geassisteerd door leerlingen, geven informatie over hun vak. Leraren, nassauleerlingen en medewerkers beantwoorden allerlei vragen over onze school. Geroezemoes alom, ook de gezelligheid van bezoekers die bekenden tegenkomen, de live muziek die je uit het muzieklokaal tegemoetkomt of de blieb-bliep-geluiden uit het grote computerlokaal, naast de geconcentreerde stilte in lokalen waar voorlichters een korte lezing geven. Zo te zien vermaakt iedereen zich bij het opnemen van alle informatie uitstekend.
Bij dit alles staat de bezoekende leerling centraal, want om hem of haar gaat het in de eerste plaats. Wat dat betreft is een open dag net een gewone, doordeweekse schooldag: bij ons draait alles om de leerling. Dat zullen de vele honderden bezoekers zelf ook opgemerkt hebben.