Nieuwsflits

Nassau revue 2011

geplaatst op: 13-06-2011
Er is natuurlijk het goede doel, dat zingt al weken door de school; sommigen hongeren een dag, anderen eten juist uitgebreid, er wordt gebakken en gesport, auto’s staan straks te blinken, polsbandjes worden overal gesignaleerd, leerlingen volgden lessen in ware avondkledij om zich aan het eind van de dag door een professionele fotograaf te laten vastleggen. En alles wordt natuurlijk gesponsord, voor Ethiopië. Het zijn acties van individuele leerlingen of soms klassen, vaak in eigen tijd gedaan. Geweldig!
Maar wat we afgelopen vrijdagavond, 10 juni op De la Reyweg zagen, steeg ver uit boven het niveau van individuele actie. Dit was saamhorigheid, dit was De Nassau op zijn best. Leerlingen, leraren, bestuur, schoolleiding, ouders, broers en zussen allemaal samen. Natuurlijk, het was voor dat goede doel, en er was een diashow die Kiki en Simone hebben gemaakt in Ethiopië, maar dat alles was deze avond ook een aanleiding om te genieten van zang, dans, sax, piano en acts van leerlingen en leraren van onze eigen school.
Paul Lemmens kondigde de artiesten-voor-één-dag in superlatieven aan, maar zijn loftuitingen bleken soms niet meer dan een understatement. Genoten hebben we van Lotte, Lisanne, Max, Jessica, Kim en Fleur. Zij zitten in derde, vierde en vijfde klassen van mavo, havo en vwo. Er waren Van Domburg, Teunissen, De Jager, De Clercq, Vissenberg, Franken en (onvergetelijke) Daisy Ermens & Joost van Aalst. Allemaal leraren. En er was Jacques, de conciërge, die met smartlappen de kelen open kreeg.
Dirk, Klaas en Donald manifesteerden zich op drum, piano en gitaar en zorgden voor een professionele begeleiding. Maar die hadden de jongsten niet nodig. Die deden alles helemaal zelf. Onze eersteklassers uit beide gebouwen waren op het podium in de meerderheid. En daar stonden geen kleine verlegen brugwuppies. Daar stonden talenten! Zelfbewust, muzikaal, grappig. Zingende Marit, Patty, Saigon, Wies en Lana, pianospelende Anna, dansende Roel en niet alleen prachtig zingende, maar ook componerende Lieke. Dat belooft veel voor de toekomst van de Nassau Revue. Het slot werd ingezet door een select gezelschap docenten, maar ieder in de zaal zong mee met het live-aid-lied We are the world en zo waren we met zijn allen één Nassau voor Ethiopië.
Dank je René Mol voor de geweldige en geheel kosteloze verzorging van licht en geluid, dank je Ineke van de Steenoven voor de foto’s en dankjewel artiesten en publiek. Op naar de volgende actie.
Meer over deze avond lees en zie je in de UITLAAT

Extra foto's