Nieuwsflits

De 'Goedemorgen!' lijkt een groot succes te worden.

geplaatst op: 19-09-2011
Jullie hebben allemaal kennis gemaakt met de ‘Goedemorgen!’, een inspirerend filmpje van maximaal 5 minuten, waarmee het eerste uur ‘opgewekt’ kan worden begonnen.

Maar wat is dat, inspirerend? Is dat niet voor iedereen weer iets anders?
Inderdaad! En het idee is om van die diversiteit gebruik te maken! Dat maakt het verrassend en interessant, hopen we. Het is daarom nadrukkelijk de bedoeling dat leerlingen en docenten (en ook ouders) zelf filmpjes insturen. Op die manier wordt het een dagopening van iedereen voor iedereen.

Wanneer is een filmpje geschikt? Als in principe tenminste één persoon (degene die het aanlevert) er energie (een ‘kick’) van krijgt. Dus het mooi, verdiepend, grappig, indrukwekkend, ontroerend, cool, gaaf, vet, kortom inspirerend vindt.
Het enige andere criterium is dat het wel ‘respectvol’ moet zijn, dus niet negatief of afbrekend. Een ‘Goedemorgen!’ is niet ergens tegen, alleen ergens voor.

De ‘Goedemorgen!’ lijkt een groot succes te worden. In veel lokalen wordt het eerste uur opgestart met het filmpje van de dag. Er wordt veel over de filmpjes nagepraat. En we hebben al aardig wat nieuwe filmpjes ontvangen van leerlingen en docenten! De filmpjes worden omstreeks 300 maal per dag aangeklikt.

Dat laatste is ook nodig, als we hiermee door willen gaan. Daarom: laat ons weten waar jij enthousiast van wordt en stuur een filmpje in!


Weet je ook een inspirerend filmpje?
Iets moois, grappigs, wijs, ontroerends? Iets waar jij energie van krijgt?
(maximaal 5 minuten!)

stuur het naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.