Nieuwsflits

Wie wil in april twee weken naar Sicilië? Wie eigenlijk niet?

geplaatst op: 12-10-2011
Beter nog: wie mag er naar Sicilië? Iedereen die in havo-4 of vwo-5 zit en enthousiast is voor de taal en de cultuur van Italië.
Het gaat om een uitwisseling met leerlingen van het liceo classico in Modica, een prachtig stadje in het zuidoosten van Sicilië.
Dit uitwisselingsproject, het SIA (school in action), loopt al een jaar of zes. Het biedt je de mogelijkheid in de (Zuid-)Italiaanse cultuur te duiken: je bezoekt prachtige barokke steden, je woont in Siciliaanse gezinnen waar je de hartelijkheid van het zuiden ervaart, en je leert de beginselen van de Italiaanse taal. De taalcursus start al in december met een internetcursusje; vanaf januari krijg je een keer per week les op De Nassau en in Modica geven vier Italiaanse docenten jullie Italiaans, vooral spreekvaardigheid.
De excursies doe je voor een groot deel zelfstandig en de cultuur is overal: de opa’s, oma’s en andere familieleden die over de vloer komen bij je gastgezin, het eten dat je daar krijgt (of ze allemaal een koksopleiding hebben gevolgd, die Italiaanse huisvrouwen en –mannen!) , de taal die je veertien dagen hoort, het uitgaan in Modica, het Italiaanse ijs, de restaurants, de gebouwen, de school, de lessen, de kerken, en de zonovergoten stranden in de vrije tijd, die er natuurlijk ook is.

Als je enthousiast bent en je eind april/begin mei eens een heel andere leerervaring wil opdoen dan de vertrouwde in de banken op school………….aarzel dan niet en meld je aan voor het SIA-project van 2011-2012.
Met je vragen kan je terecht bij mevrouw Adema en de heer Feringa.

Extra foto's