Nieuwsflits

De Nassau gaat naar Oeganda

geplaatst op: 10-11-2011
Ook dit jaar is het weer zover: Edukans organiseert opnieuw een indrukwekkende reis naar een land waar de situatie van kinderen zorgwekkend is. Ook van De Nassau zullen weer twee leerlingen meegaan om met hun verhaal en hun ervaringen ons op De Nassau warm te maken voor een grote hulpactie.
Dit jaar gaat deze reis naar Oeganda. Vijftien leerlingen hebben hun kans gegrepen en hebben een sollicitatiebrief geschreven met daarin hun motivatie om deel uit te maken van een reis vol nieuwe ervaringen. Uiteindelijk zijn uit al deze mooie brieven vier enthousiaste kandidaten uitgekozen. Deze vier meiden hebben op maandagochtend 7 november een presentatie gehouden voor Danielle van Drongelen van Edukans, meneer Feringa, mevrouw Reichmann en de twee leerlingen die vorig jaar met Edukans naar Ethiopië zijn geweest, Simone van Bree en Kiki de Graaf.
In deze presentatie hadden ze een laatste kans om de commissie te overtuigen waarom nou juist zij naar Oeganda zouden moeten gaan. Het waren vier diepgaande en aangrijpende presentaties; de kandidaten waren aan elkaar gewaagd. Het zal dus ontzettend spannend gaan worden! Op donderdag 24 november zal de uitslag bekend worden gemaakt en dan gaan twee nieuwe Edukanjers beginnen aan een avontuur dat ze nooit zullen vergeten!

Kiki de Graaf en Simone van Bree