Nieuwsflits

De Nassau gaat naar Oeganda

geplaatst op: 24-11-2011
7 november, toen stonden ze te solliciteren, vier kandidaten, vier meiden met hetzelfde doel: deelnemen aan wat de indrukwekkendste reis van hun leven zal worden, de reis naar Oeganda. Je gunt het ze alle vier, maar we weten: voor slechts twee leerlingen zal het werkelijkheid worden. De spanning was om te snijden en dan nog twee weken wachten op de uitslag …

Op woensdag 23 november kwam het beslissende sms’je van Edukans binnen: Myrthe van Alphen en Pleun Janssens zijn de uitverkorenen! Gefeliciteerd namens de hele Nassau! Zij zullen in februari naar Oeganda vertrekken om daar verschillende projecten van Edukans te bezoeken. Onze twee enthousiaste Nassauvertegenwoordigers zullen als journalist/fotograaf verslag doen van alles wat ze zien en meemaken. Je hoeft niet te wachten tot ze terug zijn, want ze zijn al tijdens de reis te volgen op de site van Edukans.

Eenmaal terug in Nederland wacht hun de taak alle (!) medeleerlingen te vertellen over hun belevenissen daar. Tijdens paasvieringen, feestavonden en diploma-uitreikingen zullen zij ons laten zien en horen wat zij hebben ervaren.

Natuurlijk gaan Myrthe en Pleun voor ons op reis, maar zonder jullie hulp gebeurt er niets voor de kinderen van Oeganda. We hebben jóu nodig! Kijk naar de reisverslagen en praat er samen over in je klas. Heb je nu al leuke ideeën voor de grote Going Globaldag in april? Ben je al aan het oefenen voor de super Nassau Revue voor Oeganda? Laat het ons weten! Misschien moeten er wel twee feestavonden komen, omdat iedereen na vorig jaar wel weet, dat je díe niet moet missen!

Vragen over alles wat met Going Global te maken heeft kun je stellen aan de Myrthe en Pleun, maar ook aan meneer Feringa en mevrouw Reichmann, via de mail of ‘live’.

Simone van Bree en M.T.Reichmann

Extra foto's