Nieuwsflits

Lentebal 2012 Hoge hakken, echt feest

geplaatst op: 13-04-2012
Elk jaar organiseert de NLV, de leerlingenvereniging van de Nassau, een groot gala voor de vierde-, vijfde- en zesdeklassers, dit jaar met het thema Black Tie. De kaartjes waren in no-time uitverkocht en weken van tevoren werd er al druk over het bal gesproken. Zal ik iemand vragen als mijn date? Wat voor jurk wil ik aan? En staan mijn nieuwe schoenen daar wel bij?

En dan is het eindelijk zo ver. Op zes april, stipt om half negen ‘s avonds staan de eerste leerlingen helemaal opgedoft voor het concertgebouw de Mezz, in het centrum van Breda.
Bij aankomst is het eerste wat opvalt de lange rode loper voor de ingang van het gebouw. Als celebraties worden de leerlingen gefotografeerd door een drietal fotografen. De één grijpt zijn kans, terwijl de ander dit deel van de avond liever had overgeslagen.

Bij binnenkomst valt het meteen op dat iedereen er werk van heeft gemaakt: de jongens zijn allemaal keurig in een zwart pak met een strik of stropdas, de meisjes in de meest opvallende galajurken met torenhoge hakken er onder. Sommigen kwamen er later achter dat dit laatste niet zo’n goed idee was. Natuurlijk konden ook enkele leraren dit feestje niet laten schieten: onder andere Ingeborg Milikan, Paul Lemmens en Joost van Aalst waren aanwezig.

Nadat de feestgangers hun jas hebben afgegeven, begeven ze zich naar de zaal waar het allemaal moet gebeuren. Bij binnenkomst word je verblind door felle discolampen. Er hangt een groot scherm waarop foto’s, die deze avond zijn genomen, worden afgebeeld. Op het podium staat een DJ muziek te draaien en natuurlijk is er ook een bar. De perfecte combinatie voor een succesvolle avond! Na een paar drankjes zit de sfeer er dan ook al goed in.

Na vijf uur lang dansen, aan de bar hangen en oude bekenden begroeten, is het helaas tijd: de klok slaat één uur. Het was een geweldig feest en iedereen heeft er enorm van genoten. De meisjes kunnen niet meer op hun benen staan door hun hoge hakken, en ook de jongens zijn op. Er verschijnen steeds meer auto’s, en langzaam stroomt de Mezz leeg. Sommige leerlingen gaan gewoon verder met feestvieren gecombineerd met een logeerpartijtje. Anderen gaan gewoon naar huis, om gelijk in bed te duiken en heel lang uit te slapen. Hoe dan ook, het is maar goed dat we op vrijdag geen school hebben!

De NLV heeft een goed feest verzorgd, en het is zeker voor herhaling vatbaar. Op naar het volgende lentebal!

Door Laura Kamp V4a