Nieuwsflits

Leerlingen tto ontvangen junior- en seniorcertificaten

geplaatst op: 24-04-2012
In een vrolijke, ongedwongen sfeer werden dinsdag 17 april junior- en seniorcertificaten uitgereikt aan de leerlingen van onze tto-afdeling. De juniorcertificaten werden uitgereikt aan leerlingen die de eerste drie leerjaren tto succesvol hadden afgerond. Dit betekent dat zij gedurende de eerste drie leerjaren minimaal 50% van hun vakken in het Engels hebben gevolgd en voor het vak Engels aan het einde van het derde leerjaar niveau B2 van het CEFR (Common European Framework of Reference for languages) hebben behaald.

De seniorcertificaten werden uitgereikt aan leerlingen die zes jaar tto hebben gevolgd en hun IB-diploma (International Baccalaureate) hebben behaald. De Nassau mag deze certificaten uitreiken omdat de school afgelopen jaar het certificaat senior tto-school heeft gekregen van het Europees Platform. De twee groepen leerlingen van De Nassau die hiervoor in aanmerking kwamen, hebben vorig jaar en het jaar daarvoor hun opleiding afgerond met een regulier vwo-diploma en een IB-certificaat. In deze twee achtereenvolgende leerjaren slaagde 100 % van de leerlingen voor IB-examens op higher level, het hoogst haalbare niveau.Het werd een vrolijke reünie van ex-leerlingen, nu studenten aan de verschillende universiteiten in het land. Ze haalden volop herinneringen op en vertelden elkaar over hun leven op de universiteit.

Stand-up-comedian Adam Fields, twee jaar geleden ook al aanwezig tijdens de uitreiking van de eerste juniorcertificaten, luisterde ook deze avond op met zijn kwinkslagen over het Nederlandse volk en de Nederlandse manier van leven. Hij verbaasde zich over allerlei vreemde gewoontes van “de Nederlander”, zoals de vriendelijke en beleefde omgang met politieagenten en het gebruik van het woord “lekker” in alle mogelijke omstandigheden.

Na dit “officiële” gedeelte, dat natuurlijk geheel in het Engels werd gepresenteerd, volgde een vrolijk samenzijn, onder het genot van, u begrijpt het al, een hapje en een drankje. Wederom een gezellige avond op De Nassau, waar ouders, leerlingen en personeel goede herinneringen aan overhouden.

Extra foto's