Nieuwsflits

'Goedemorgen!' wenst iedereen een mooie zomer

geplaatst op: 04-06-2012
Op 8 juni wordt de laatste 'Goedemorgen!' van dit schooljaar uitgezonden.
Dankzij alle inzendingen van leerlingen en docenten (de teller staat nu op meer dan 500 binnengekomen filmpjes!) heeft deze vorm van dagopening inmiddels een vaste plek gekregen op De Nassau. Volgend jaar gaan we dus door! Er zijn plannen om op school zelf filmpjes te gaan maken en misschien zijn er meer goede ideeën over de manier waarop we de 'Goedemorgen!' verrassend kunnen blijven maken.
Laat het ons weten en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle goede ideeën zijn dus welkom! Let wel op de criteria waar een echte 'Goedemorgen!' aan moet voldoen. We zetten ze nog even hieronder.

Een 'Goedemorgen!' is een inspirerend filmpje van maximaal 5 minuten, waarmee het eerste uur 'opgewekt' kan worden begonnen.

Maar wat is dat, inspirerend? Is dat niet voor iedereen weer iets anders?
Inderdaad! En het idee is om van die diversiteit gebruik te maken.! Dat maakt het verrassend en interessant, hopen we. Het is daarom nadrukkelijk de bedoeling dat leerlingen en docenten (en ook ouders?) zelf filmpjes insturen. Op die manier wordt het een dagopening van iedereen voor iedereen.

Wanneer is een filmpje geschikt? Als in principe tenminste één persoon (degene die het aanlevert) er energie (een 'kick') van krijgt. Dus het mooi, verdiepend, grappig, indrukwekkend, ontroerend, cool, gaaf, vet, kortom inspirerend vindt.
Het enige andere criterium is dat het wel 'respectvol' moet zijn, dus niet negatief of afbrekend. Een 'Goedemorgen!' is niet ergens tegen, alleen ergens voor.

Extra foto's