Nieuwsflits

Warm onthaal op De Nassau

geplaatst op: 23-08-2012
Dinsdag 21 en woensdag 22 augustus jl. beleefden 341 eersteklassers hun oriëntatiedagen. Het doel was gewend te raken aan de nieuwe school. Iedere leerling zat natuurlijk vol vragen. Kom ik in een leuke klas? Krijg ik een leuke mentor? Wat gebeurt er vandaag? Hoe gaat alles in z’n werk op De Nassau? Op hun beurt vroegen de mentoren en de coördinatoren zich af of alles goed zou lopen en of de leerlingen het naar hun zin zouden hebben.

Activiteiten
Dinsdagochtend was er de kennismaking met de medeleerlingen en de mentor. Natuurlijk kwamen ook typische Nassaugebruiken aan de orde en was er een uitgebreide rondleiding door het gebouw. Al foto's makend merkten we al snel dat de sfeer er goed in zat. Die middag en woensdag hadden de leerlingen afwisselend een sportprogramma op het JEKA-terrein, djembé spelen in het muzieklokaal, een dans inoefenen in de gymzaal en een creatieve opdracht maken in het lokaal. "Iedereen was fanatiek bezig en je kon zien dat ze er plezier aan beleefden. De kennismaking verliep prima," aldus een mentor.

Ouders op bezoek
Aan het eind van de dinsdag- of woensdagmiddag kwamen de ouders naar school om de verhalen van hun kinderen te horen, naar hun producten en optredens te kijken, en kennis te maken met de mentor. Een ouder vertelde: " Erg leuk zo’n eerste ontmoeting. Mijn zoon kwam dinsdag al enthousiast thuis en ook vandaag hoorde ik van zijn leuke ervaringen. Zo kan hij morgen goed voorbereid aan het echte werk beginnen." Een andere ouder, tevens oud-leerling, vertelde "Het lijkt wel of mijn tweede Nassautijd is begonnen."


Extra foto's