Nieuwsflits

MaS-ontmoeting, voor leerlingen en ouders

geplaatst op: 18-09-2012
Op donderdag 27 september bezoeken de leerlingen van mavo-3, havo-4 en vwo-4, ter voorbereiding op hun maatschappelijke stage (MaS), de MaS-Ontmoeting.
De Nassau vindt het belangrijk dat mensen elkaar helpen, ook als ze daar niet voor betaald krijgen. Bovendien zien we dat veel leerlingen hun competenties aanzienlijk verbeteren door de maatschappelijke stage. We hebben deze vorm van kennismaken met vrijwilligerswerk daarom enthousiast omarmd.

De MaS-ontmoeting vindt onder de naam Ik hou van Breda plaats in Podium Bloos, Speelhuislaan 151 te Breda. Daar staan meer dan 50 organisaties klaar om onze leerlingen te ontvangen en met hen in gesprek te gaan, onder andere Amarant , Thebe, Popcorner Breda, Teamplay@NAC, het Brakkenfestival, de Kindertelefoon en Unicef. Daarnaast zijn er nog tientallen andere verenigingen en instellingen uit de sectoren zorg & welzijn, kunst & cultuur, natuur & milieu, sport, onderwijs en goede doelen.

Iedere leerling spreekt met vertegenwoordigers van vier organisaties: twee die de leerlingen “uit het hart” kiezen, één onverwachte keuze en één organisatie die wij toewijzen. Zo kan iedereen ontdekken wat een instelling precies doet en wat een maatschappelijke stage daar kan betekenen.

Van 17.00 tot 20.00 uur staat Podium Bloos open voor iedereen die zich verbonden voelt met Breda. Ook u bent van harte uitgenodigd om dan kennis te maken met het lokale vrijwilligerswerk.

Peter Melissen
MaS-coördinator