Nieuwsflits

Meiden verkennen techniek en ict

geplaatst op: 08-10-2012
De Nassau heeft onlangs afspraken gemaakt met het VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) over een oriëntatietraject voor meiden in de mavo. Het doel van dit traject is dat zij in de derde klas een bewustere opleidingskeuze maken.
De meeste meiden kiezen voor zorg & welzijn of voor economiezonder een kijkje genomen te hebben bij techniek en ict. Daardoor sluiten zeallerlei opleidingen en beroepen uit zonder ze te kennen, omdat ze niet weten welke technische opleidingen er zijn en wat je ermee kunt doen.
Nog steeds denken sommigen dat techniek meer iets is voor jongens en er bestaat de hardnekkige misvatting dat meiden niet goed genoeg zijn in vakken als wiskunde en natuurkunde. Om deze patronen te doorbreken is er het oriëntatieproject. Voor dit oriëntatietraject vmbo-mbo-brug wordt een aantal meiden geselecteerd. Zij gaan onder begeleiding van vrouwelijke mbo-leerlingen en leerkrachten verschillende opleidingen en bedrijven bezoeken. Bovendien krijgen de deelnemers de kans met vakvrouwen te praten over het plezier dat zij hebben in hun werk.
Meer informatie:www.komopdebrug.nl
P. Melissen
decaan