Nieuwsflits

Nassauleerlingen in de rol van raadslid

geplaatst op: 09-10-2012
Zeven leerlingen uit vwo-5 kruipen dit jaar weer in de rol van gemeenteraadslid. In het kader van het project ‘Jeugd & Politiek’ gaan zij zelf een raadsvoorstel schrijven. Als dit raadsvoorstel wint en wordt aangenomen door de raad, zal dit ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Maandag was de aftrap in de raadszaal en kozen de deelnemende leerlingen zelf voor het thema ‘Cultureel Breda’.
Onder begeleiding de gemeenteraadsleden Akinci en De Wert en onze eigen docenten Huijben en Teunissen gaan Cato, Toon, Nicole, Matthijs, Ilanne, Bas en Fleur vol enthousiasme aan het werk.
Fleur zegt: “Het leuke aan dit project is dat je iets kunt veranderen binnen de stad Breda. Je bedenkt wat anders of beter kan en de kans bestaat dat dit ook echt wordt uitgevoerd.” Bas vult aan: “We moeten op onderzoek uit, naar wat leeft in de stad. Daarmee gaan we aan de slag en we werken dit uiteindelijk uit in een oplossing. Dat is waar politiek over gaat en dat gaan we zo van dichtbij meemaken.” Cato sluit af: “Dat is niet alleen interessant, maar ook nog eens nuttig, want we schrijven hier ook ons profielwerkstuk over.”
Wij wensen onze eigen ‘Nassauraadsleden’ veel succes!

Extra foto's