Nieuwsflits

Start Nassau Academie

geplaatst op: 29-10-2012
In de week van 22 oktober zijn de eersteklassers van ons vwo begonnen aan hun eerste minor op de Nassau Academie. Na een intensieve voorbereiding verliep de start prima.

Tijdens de lessen van de Nassau Academie staan twee docenten voor de klas en de onderwerpen van de minors overstijgen de schoolvakken. Het oordeel van de leerlingen is erg positief. Je zal maar thuiskomen met een analyse van een crime scene!

Voorsprong
We zijn er trots op dat we als enige middelbare school met dit nieuwe, uitdagende programma begonnen zijn. Een leerling heeft op De Nassau aan het eind van zijn vwo-opleiding zijn algemene kennis vergroot én academische vaardigheden opgedaan. Bij de vervolgstudie aan de universiteit heeft hij dus een voorsprong.

Keuzevrijheid
Leerlingen hebben kunnen kiezen uit vijf minors: Jeugdcultuur en popmuziek, Het geheim van de piramides, Media awareness, CSI Breda en The Battle of the Tablets. Met name de laatste is bijzonder, omdat we deze minor samen met TNO, Samsung en Van Dijk Educatie uitvoeren. Leerlingen onderzoeken welke tablets het beste kunnen worden gebruikt als leermiddel. De “wedstrijd” gaat tussen de iPad3 (IOS) en de Samsung Note (Android).

Doorlopende lijn
In de loop van het jaar volgen de leerlingen twee andere minors van zeven weken, waar ze kennis over en vaardigheden met betrekking tot drie onderwerpen opdoen. We breiden de Nassau Academie volgend schooljaar uit naar klas 2 en 4. Het jaar daarop al hebben de leerlingen uit vwo-1 tot en met vwo-5 de academie-uren in hun programma.

Extra foto's