Nieuwsflits

Nassautalenten voor rechtbank Breda

geplaatst op: 28-11-2012
Vorige week waren er eersteklassersvan De Nassau te vinden in de rechtszaal. Gelukkig niet in het beklaagdenbankje, maar als gast bij de rechtbank Breda. Na een introductie woonden ze drie rechtszaken bij. In de nabespreking met een griffier stelden ze goede vragen, die interessante discussies opleverden.

Zo stelden Roos en Hannah de hoogte van de straf ter discussie, terwijl Splinter en Cees zich afvroegen of de bijzondere verklaring van de verdachte nog invloed had op de uitspraak van de rechter. De hele groep was enthousiast en sommigen overwegen nu om later zelf officier van justitie, rechter of advocaat te worden. Volgens de griffier was daarvoor meer dan genoeg talent aanwezig.

De leerlingen bezochten de rechtbank in het kader van de minor CSI Breda, een keuzemogelijkheid binnen de Nassau Academie. In deze minor staan forensisch onderzoek, criminologie en strafrecht centraal. Op school gingen de leerlingen al aan de slag met sporenonderzoek, de analyse van vingerafdrukken en het isoleren van DNA. Dit alles om verder te komen in het strafdossier van de 'moordzaak' die zij zelf onderzoeken. Deze week spelen zij hun eigen rechtszaak en zullen ze eindelijk weten wie de dader is.

Extra foto's