Nieuwsflits

Sint strooit op De Nassau met d’s en t’s

geplaatst op: 06-12-2012
Een sinterklaasverrassing? Ja, maar niet voor iedereen een welkome!
Toch was de sectie Nederlands in haar element! De hele school, welk vak er ook op het rooster stond, was in de weer met hoofdletters, trema’s, d’s en t’s, leenwoorden en andere struikelblokken.
Sinterklaas is dit jaar met groot genoegen gebruikt om de leerlingen aan het spellen te krijgen. De klassen kregen op 5 december ieder op eigen niveau in een sinterklaasdictee spellingsproblemen voorgeschoteld die zonder meer beheerst horen te worden.
Dat leidde onvermijdelijk tot frustratie en teleurstellingen, maar ook tot grote vreugde. Zo gespreid als de resultaten bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal zijn, zo gespreid zijn ze ook bij ons. De toppers zijn in klas 1 en 2 Anouk van Steen (klas V2a), in klas 3 en 4 mavo Laura van Beek (klas H3c) en in bovenbouw havo en vwo Toon Meijer en Maaike Meijer (klas V5c en H4c).
Eén van de zinnen luidde: ”Aan de basis van dit kinderfeest ligt een legende van een Turkse bisschop uit de vierde eeuw na Christus, maar ook een Germaanse mythe voegt elementen toe, waardoor deze jaarlijkse festiviteit waarlijk tot ons erfgoed behoort.”