Nieuwsflits

Battle of the Tablets op De Nassau

geplaatst op: 06-12-2012
Deze week brachten 20 leerlingen van De Nassau een dag in Delft door. Zij presenteerden daar met hun tablets hun ervaringen met twee soorten besturingssystemen (Android en iOS) en hun voorkeur ging uit naar Android van Samsung.

De eersteklassers van het vwo hebben in de maanden oktober en november opdrachten gemaakt op tablets van Apple en Samsung en kunnen zo vergelijken wat je ermee kan in de klas. Ze werkten met maps, vertaal- en tekenprogramma’s en beoordeelden ook het gebruiksgemak en de apps. Regelmatig kwamen onderzoekers van TNO en Van Dijk Educatie op school de leerlingen observeren en interviewen.

De leerlingen presenteerden zelf hun vergelijking en ze gaven aan waarom Samsung voor hen nummer één is geworden. Zij werken prettig met het splitscreen en de pen, ze waarderen de gratis apps en ze vinden ‘swypen’ fijner dan typen.

De Battle of the Tablets is een onderdeel van de Nassau Academie, een extra programma dat de school aanbiedt aan leerlingen van het vwo. Andere keuzemogelijkheden zijn dit jaar CSI Breda, Muziek en jeugdcultuur, Het geheim van de piramides en Mediabewustzijn. In de toekomst kunnen alle vwo’ers drie keer per jaar een voor hen uitdagende minor kiezen.