Nieuwsflits

Christmas party: happiness in action

geplaatst op: 15-12-2012
De tto-leerlingen van De Nassau zorgden afgelopen vrijdag voor een Engels kerstgevoel tijdens de jaarlijkse Christmas party. De brugklassers (first-formers) zongen vol overgave Engelse kerstliederen én zij speelden een Engelstalig kerstspel. Wie is de kalkoen? Wie is de kerstboom? Wie is de pudding? De rollen waren snel verdeeld en ingestudeerd. In perfect Engels en vol enthousiasme werd het stuk ten tonele gebracht voor een prachtig decor.

Rock-'n-roll Rudolph
Tijdens een muzikaal intermezzo speelde de vader van een van de tto-leerlingen een rock-'n-rollversie van Rudolph the red nosed reindeer. Deze professionele vertolking werd zeer gewaardeerd.

Van mince pie tot chutney
Ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s konden in de pauze genieten van de typisch Engelse (kerst)hapjes. In het midden van de sfeervolle aula stonden tafels vol met fraai gedecoreerde taarten en cupcakes, gingerbread-mannetjes, scones, cheesecake, mince pies en sandwiches met o.a. chutney. De docent Engels, de heer Hendriks, stelde de leerlingen vragen over de ingrediënten en bereidingswijze. De leerlingen antwoordden in ‘proper’ Engels.
Leerlingen uit de tweede tto-klas toonden enkele zelf opgenomen hilarische filmpjes waarin zij allerlei typisch Engelse tradities en kerstgebruiken uitlegden.

Santa
Natuurlijk kwam Santa ook nog langs. Deze keer was Santa sterk afgeslankt. Hij nuttigde geen ‘Brandy & cookies’ meer, zo werd verteld. De middag werd afgesloten met een demonstratie van de Christmas cracker.
Tijdens het zingen van ‘We wish you a merry Christmas’ liepen de leerlingen naar de aanwezigen om de ‘best wishes’ ook daadwerkelijk handenschuddend over te brengen.

Afscheid
Zeven jaar geleden startte mevrouw Oderkerk, docent Engels, met het organiseren van de Christmas party. Binnenkort verlaat zij de school. De heer Hendriks overhandigde haar een cadeau namens de tto-afdeling en enkele leerlingen spraken haar liefdevol toe.

Perhaps the best Yuletide decoration is being wreathed in smiles.


Extra foto's