Nieuwsflits

Going Global

geplaatst op: 01-09-2008
De Nassau: never a dull moment! Dit jaar organiseert de school bijvoorbeeld weer een Going Global-project, samen met Edukans. Na drie schooljaren met Going Global kunnen we van een echte Nassautraditie spreken. Dat er nu voor het eerst twee leerlingen van onze school mee mogen naar het Afrikaanse continent, maakt het project extra bijzonder. De twee leerlingen gaan naar Malawi om scholingsprojecten te bekijken; de reis vindt plaats in februari.
Het Going Global-project heeft drie pijlers: actie, bewustwording en uitwisseling. De actie valt samen met de kerstviering en heeft als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor scholingsprojecten in Afrika. Vorig jaar heeft De Nassau het enorme bedrag binnen gehaald van € 45000; dit bedrag is door het ICCO verdubbeld.
Bewustwording houdt in dit geval in dat leerlingen een beter beeld krijgen van de situatie in het land Malawi. Tijdens de kerst- en paasvieringen krijgen de leerlingen van de Nassau voorlichting over Malawi; de twee leerlingen die worden uitgezonden brengen later in het schooljaar hun ervaringen over aan hun medeleerlingen. Ook besteden docenten tijdens de reguliere lessen zoveel mogelijk aandacht aan Malawi. Op edukans.nl vind je veel informatie over de projecten. In de lessen levensbeschouwing, maatschappijleer en aardrijkskunde wordt informatie gegeven over het Going Global-project.
De groep die naar Malawi gaat bestaat uit twintig leerlingen, enkele ervaren collega’s van andere scholen en begeleiders van Edukans. Lijkt het je wel wat om als Nassauleerling deel uit te maken van deze groep? Schrijf dan een brief waarin je uitlegt waarom je graag wil deelnemen aan het ‘Going Global-project Malawi’. Richt de brief aan de sollicitatiecommissie van Edukans t.a.v. dhr. M.M. Feringa.

Extra foto's