Nieuwsflits

De Nassau Revue: een podium boordevol talent

geplaatst op: 05-02-2013
Het was één groot feest gisteravond in een bomvolle aula op de PK. Op het podium presenteerde zich talent uit klas 1 tot en met 6. Er waren solisten, duo's, bands, er werd gezongen en er werden instrumenten bespeeld. We hoorden Engels en we hoorden Nederlands en we zagen een ware diva in verleidelijk zwart. Alles werd aaneen gepraat door Paul Lemmens, een presentator die niet op zijn mondje is gevallen, maar zelfs hij werd soms stil van wat er geboden werd. Zonder hem en Annemieke in't Ven (hoe bijzonder kan een docent zijn) geen Nassau Revue.
Twee schoolbands vormden de omlijsting. We hoorden op de piano Anna de Bode, op de sax Fleur Boel en op de trompet Edwin van Pruijssen: hulde! Iedere muzikant weet hoeveel uren iemand heeft moeten maken voordat hij met een instrument een zaal kan boeien.
Er waren de duo's Evert Bazuin & Max Vermeeren, Melissa Voermans & Myrthe van Alphen, Juliette Reijnen & Evelien van Alphen, Lana van Beijsterveld & Joy van Keep, Nienke Blauen & Pien van Gurp, Nora Nijboer & Sophie Bashev. Allemaal goed. Maar er waren meer. Nikki van Oorschot & Paula Mosquera deden de Cupsong: twee eersteklassers in kleermakerszit op het podium, die zichzelf begeleiden met een kopje dat ze promoveerden tot een waar instrument. De zaal stond op en was als op afspraak doodstil om ze te kunnen zien en de subtiele ondersteuning te kunnen horen. En we genoten weer van Dwayne & Quinn van Gelderen. Wat doen zij nog in de schoolbanken? Twee broers, een zanger en een gitarist, die iedere talentenjacht aankunnen.
Van de solisten opende Leyan Demir, een eersteklasser, de avond. Zij zong een eigen compositie. Lana van Bijsterveldt en Leonie Marijnissen overtuigden wederom met hun zang. We genoten intens van Fleur Breems. Wat is zij een vanzelfsprekende aanwezigheid op het podium: zo bescheiden en toch zo aanwezig en heel stemvast. Mário Gama Broeken overwon zichzelf, alleen z'n T-shirt moest het nog wat ontgelden. Dooroefenen Mário en volgend jaar weer.
En ineens gaf iemand op het podium, eerst pratend, toen weer zingend, een perfecte voordracht! Was hij ingehuurd als professional? Hij ontving het applaus als iemand die ook dat avond aan avond doet. Maar nee, hij zit gewoon bij ons in havo-5. Een ware musicalster, die zich presenteerde met The wizard and I: Laurens Koning.
Tot slot was er Lieke Magielse. Als je haar eerder had gehoord, dan wist je het eigenlijk al. Twee jaar geleden stal ze de show als eersteklassertje. Ze begeleidde zich toen ook op de gitaar, waar ze net mee begonnen was. En ze deed het weer. Zij nam een nummer van Elton John, maar maakt zijn Your song helemaal tot her song en hij zou het willen terugstelen in haar versie.
De opbrengst van deze prachtavond gaat naar Merijn Rijk, een heel ander talent van onze school. Maar over hem en zijn goede doel een andere keer meer.

Extra foto's