Nieuwsflits

Goed onderwijs hoort in een goed jasje

geplaatst op: 19-02-2013
De Nassau vierde op 19 februari het moment dat de nieuwbouw van de school het hoogste punt heeft bereikt. Een kraan bracht wethouder Saskia Boelema samen met de voorzitter van de leerlingenraad, Myrthe Keijl uit v4, naar de top, waar de vlag werd gehesen. In de zomervakantie levert de aannemer de bouw op, zodat vóór aanvang van het volgende schooljaar de lokalen kunnen worden ingericht. Saskia Boelema benadrukte in haar speech dat leerlingen een excellente onderwijsomgeving verdienen.

De Nassau heeft de uitbreiding van het gebouw aan de De la Reijweg hard nodig. Het aantal vwo- en havoleerlingen groeit namelijk al een aantal jaren, vwo-leerlingen kunnen tweetalig onderwijs volgen en de school biedt haar getalenteerde leerlingen een extra programma aan, De Nassau Academie. Voor al deze ontwikkelingen biedt de nieuwbouw functionele ruimtes. Bovendien stelt het moderne onderwijs in het algemeen zijn eigen eisen, waaraan een auditorium en beter geoutilleerde lokalen voldoen.

Niet alleen de lesruimtes worden verbeterd. De leerlingen krijgen na twee jaar weer een echte kantine met een groot glazen front en kleurig meubilair. Voor de werknemers is er een nieuwe personeelskamer.

De Nassau bereikte al in 2012 op ander gebied een hoogste punt. Uit het onderzoek van de Volkskrant naar de prestaties van scholen voor voorgezet onderwijs kwamen de vwo- en havoafdeling er goed vanaf. De Nassau scoorde met deze afdelingen het best in de regio.

De financiering van deze ingrijpende verbouwing gebeurt met daarvoor gereserveerde middelen vanuit Building Breda, een samenwerkingsverband van de Bredase scholen voor voortgezet onderwijs. De rector, Rob Martinot, en wethouder Saskia Boelema waren het in hun toespraken met elkaar eens dat de bouwactiviteiten van de onderwijsinstellingen zeer voorspoedig verlopen door het opzetten van deze speciale coöperatie.

Extra foto's