Nieuwsflits

Bijzondere kennismaking met De Nassau

geplaatst op: 28-02-2013
In de afgelopen weken hebben ongeveer 100 leerlingen van verschillende basisscholen uit Breda kennisgemaakt met de Nassau Academie. Op drie woensdagmiddagen volgden de leerlingen uit groep 8 een proefminor nadat ze hun keuze via de website hadden opgegeven. De komende week is de laatste groep aan de beurt.

Tablets en apps
In de proefminor Battle of the Tablets maakten de achtstegroepers een poster van hun eerste indruk van De Nassau en hun verwachtingen van het voortgezet onderwijs. Ze gebruikten op de tablets verschillende apps.

Het DNA van een kiwi
“CSI Breda” ging eerst over criminaliteit, strafrecht en forensisch onderzoek. Daarna hebben de leerlingen zelf het DNA van kiwi’s gescheiden en gezien hoe DNA er uitziet.

Hippies en gabbers
Onze gasten maakten in de minor “Jeugdcultuur en Popmuziek” kennis met subculturen. Ze maakten een video en speelden daarin bijvoorbeeld gabber of hippie .

Aliens of wiskundigen?
In de laatste proefminor “Het geheim van de Piramides” krijgen de leerlingen informatie over piramides en mogen ze zelf bedenken hoe de enorme bouwwerken gemaakt zijn.

Door de minors leren de leerlingen verbanden zien tussen vakken. De combinaties van biologie, maatschappijleer, muziek, geschiedenis en wiskunde zijn bijzonder aansprekend, ook voor leerlingen uit het basisonderwijs.

De Nassau Academie wordt stapsgewijs ingevoerd. Over enkele jaren krijgen alle leerlingen van het vwo op hun niveau minors aangeboden.

Extra foto's