Nieuwsflits

Speeddaten voor beroepskeuze

geplaatst op: 05-03-2013
Maandag 4 maart kregen de leerlingen van vwo 5 in recordtempo een indruk van verschillende beroepen. Een heel enthousiaste groep ouders speeddatete die avond met onze vwo'ers over hun beroep.
Zij praatten die avond over hun werk, niet over hun opleiding, omdat die in de loop der jaren erg veranderd kan zijn. Er waren uiteenlopende beroepen vertegenwoordigd: een advocaat, een civiel ingenieur, een communicatieadviseur, en een deskundige in de gehandicaptenzorg presenteerden zich. Ook werden de vragen van leerlingen beantwoord door een eigenaar van een detailhandel, een fysiotherapeut/praktijkeigenaar, een nefroloog en een kinder-en gezinsbegeleider. Er was een ouder die les geeft in het basisonderwijs, maar ook een notaris, een senior medewerker zware criminaliteit bij het Openbaar Ministerie, een tandarts en een ziekenhuisjurist. Al deze ouders hadden maandagavond 4 maart vrijgehouden om dit mogelijk te maken: sportavonden waren afgezegd en diensten geruild.
In vier rondes van een kwartier werden de leerlingen tien minuten voorgelicht, waarna ze vijf minuten vragen konden stellen. De voorlichters gaven een korte typering van hun werkzaamheden, vertelden over activiteiten die de buitenwacht niet ziet, maar die toch een belangrijk deel van hun taak zijn. Ze noemden ook de vakken die van belang zijn voor hun beroepsuitoefening en gaven soms een beeld van de ontwikkelingen die zij voor hun beroep verwachten.
Een behoorlijk aantal ouders gaf zich meteen op voor een bijeenkomst in het volgende schooljaar. Het was voor iedereen een leerzame avond en dhr. Will, die dit alles als decaan van het vwo had georganiseerd, bedankte alle aanwezigen dan ook hartelijk voor hun komst.


Extra foto's