Nieuwsflits

Eindexamenconcert: alle registers open

geplaatst op: 16-04-2013
Wat zouden alle leraren gelukkig zijn als alle leerlingen zich met zoveel overgave op al hun eindexamenvakken zouden storten, als ze hebben gedaan bij het eindexamen muziek. Ook bij muziek zien we grotere en minder grote talenten, maar aan passie ontbreekt het niemand.

We hoorden leerlingen uit havo-5 en vwo-5. Alle kandidaten presenteerden zich met een eigen act, waarbij ze hooguit door anderen begeleid werden. Ze mochten kiezen waar ze goed in zijn: Elsemieke Lijmbach speelde dwarsfluit. Kyra van de Griendt en Marly Koole zongen en begeleidden zichzelf op de piano, Freek Huijser soleerde op de piano. Bas Jansen en Timon Sprangers kozen de gitaar, wat ook Alan Cotino deed, die met zijn Spanish romance ons nog meer deed verlangen naar warmte. Glory-Ann Odro had zelfs haar eigen brassband meegenomen. Het meest werd gezongen, zowel door Anne Peeters, Lara Gatsonides, Myrthe van Boxel, Pawina Onk, Megan van Slooten, Leonie Marijnissen, Cornelia Dabanka als Esther Veen. De laatste drie hebben al vaker van zich laten horen en zijn doodgewoon professioneel bezig.
Was er bij de solo-optredens nog wel eens iets van spanning te bespeuren, bij de klassenacts was het alleen maar genieten. De vier mannen van het vwo presenteerden zich instrumentaal, de meiden van de havo zongen en drie keer zong iedereen samen in het koor dat versterkt was met havo-4: het concert was overtuigend, uitdagend en vooral muzikaal.
Er moeten heel wat koffers zijn gepakt voor deze avond: iedereen trad minstens drie keer op en bij elk optreden was er een andere outfit! De avond werd ook nog eens aan elkaar gepraat door twee heel grappige dames, Selma en Daena.
Proficiat allemaal en proficiat Annemieke in't Ven.
Extra foto's