Nieuwsflits

Volgend jaar tabletklassen in klas 1 mavo en klas 2 havo

geplaatst op: 20-05-2013
In aansluiting op de succesvolle tabletminor in de eerste klassen van het vwo heeft De Nassau besloten het komende schooljaar te starten met een tweejarig project met tabletklassen in klas 2 havo en klas 1 mavo.
We doen dit in samenwerking met Van Dijk Educatie. Ouders en leerlingen kunnen kiezen voor onderwijs mét of zonder tablet.

De lessen voor een aantal vakken zullen niet meer uit schoolboeken worden gegeven, maar in digitale vorm. De leerlingen krijgen het boek als App en gebruiken daarnaast veel aanvullend digitaal materiaal. Hun docenten kunnen gebruik maken van digitale toetsen.

Ouders en leerlingen van de toekomstige tweede klas havo en klas 1 mavo krijgen de keuze: wel of niet plaatsnemen in een tabletklas. Via De Nassau wordt een tablet gekocht.

Aan de hand van de ervaringen die dit jaar zijn opgedaan tijdens de tabletminor heeft De Nassau besloten om te gaan werken met het Android systeem. Specifiek gaan we gebruikmaken van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Na de rapportvergaderingen zullen de ouders van de leerlingen die in aanmerking komen voor de tabletklas een formulier krijgen waarop ze de keuze kunnen aangeven.

Het werken met tablets heeft natuurlijk consequenties voor het volgen én geven van onderwijs. De betrokken docenten krijgen training en ondersteuning, en aan animo om les te geven aan een tabletklas ontbreekt het bij Nassaudocenten niet.

Als u behoefte hebt aan meer informatie kunt u contact opnemen met het tabletteam via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.