Nieuwsflits

Eerste certificaten voor de Nassau Academie

geplaatst op: 21-05-2013
Op donderdag 17 mei overhandigde de wethouder van Onderwijs, Saskia Boelema, aan honderd eersteklassers de eerste minorcertificaten van de Nassau Academie. Er was voor dit bijzondere moment een feestelijke avond georganiseerd.

Ouders en docenten zaten al in de zaal toen de eersteklassers één voor één hun ereplaatsen innamen. De binnenkomst kreeg een extra officieel tintje door de graduation hats. Coördinator Margreet Goezinne heette iedereen welkom en kondigde de sprekers aan.

Allereerst ging de rector in op de huidige trend om af te rekenen met de zesjescultuur. Docenten moeten leerlingen uitdagen en hen laten excelleren. Wij doen dat met tto en de Nassau Academie.

Waren de minors dit jaar nog exclusief voor de eerste klassen, volgend jaar doen ook de tweede en vierde klassen mee en het jaar daarna wordt iedere vwo'er in minors uitgedaagd.

Een minor is vakoverstijgend en wordt door twee docenten gegeven. Voor volgend jaar geven de secties Duits en Aardrijkskunde een minor over Duitsland, Gluren bij de buren. De secties geschiedenis en biologie geven dan een minor over de geschiedenis van chirurgie op het slagveld.

De minor die dit jaar de meeste aandacht heeft getrokken was The battle of the tablets. Ook nu waren er sprekers van Van Dijk educatie en TNO en de docenten die de minor gaven. Een uniek project was het, omdat het om een vergelijking ging. Tablets kunnen de boeken nog niet vervangen, maar het is belangrijk aan te haken bij de moderne tijd. Leren wordt in de toekomst steeds meer maatwerk door alle mogelijkheden die de digitale wereld biedt voor differentiatie.

Maar alle digitale wonderen en presentaties ten spijt, de show werd gestolen door de ouderwetse mondelinge presentaties van Joost Adams (1A) en Isha de Haan (1C) die hun kijk gaven op de minor Jeugdcultuur en popmuziek. Ot te Dorsthorst (1C) en Roos van Deijck (1A) vertelden wat zij hadden geleerd bij de minor CSI Breda.

Saskia Boelema was onder de indruk van de eersteklassers: alles is al nieuw en dan ook nog eens een extra programma volgen....petje af. En dat gebeurde ook letterlijk nadat zij de eerste certificaten had overhandigd, een kleine honderd graduation hats vlogen de lucht in als extra feestelijke afsluiting. In haar slotwoord bedankte Margreet Goezinne de ouders, de sprekers, de docenten en de leerlingen.

Op naar het volgende academiejaar!

Extra foto's