Nieuwsflits

Verrassende diploma-uitreiking

geplaatst op: 28-06-2013
Een enthousiast gezongen ' lang zal ze leven' voor drie jarigen, mevrouw Brosens, meneer Maljers en Cas Dillisse, zorgde donderdagavond tijdens de diploma-uitreiking van de havo voor een heel vrolijk begin van de avond. De felicitaties van de rector en de afdelingsdirecteur voor de 98 geslaagde kandidaten en hun ouders pasten daar prima bij. Deze uitreiking vond nog plaats in de aula van de PK, omdat het nieuwe gebouw na de vakantie klaar is.

Meneer Jansen vervolgde het programma met een veiling, waarover wij op deze plaats geen mededeling doen, om een nieuw schandaal te voorkomen. Meneer Markus heeft zich in ieder geval van een zeer bedenkelijke kant laten zien... Meneer Jansen nodigde ook drie leerlingen die dit jaar grote indruk op hem hadden gemaakt op het podium uit.

Esther Veen bleek bereid om nogmaals voor ons te zingen en weer maakte zij met haar prachtige stem grote indruk. Laurens Koning zong op onnavolgbare wijze een lied uit een musical. Laurens is een grote ster in opkomst, van wie we zeker nog veel zullen horen.

De jarige Cas Dillisse zat intussen ruim 20 minuten heel rustig op het podium. Het was duidelijk dat de lessen Duits in de ogen van docent Jansen en in die van Cas een heel ander doel hebben gehad. Cas is in ieder geval in de lessen tot rust gekomen en, wie weet juist daardoor, geslaagd.

Na de uitreiking van de diploma's door de mentoren, die zich hadden ingespannen om ook daarvan een bijzonder moment te maken, volgden de borrel en het napraten. Examenboeken werden volgeschreven, er werd omhelsd en afscheid genomen. Het was voor alle aanwezigen een heerlijke avond, die zoals gebruikelijk perfect verzorgd werd door de leerlingen van de NLV en de medewerkers van de ondersteunende dienst.

Extra foto's