Nieuwsflits

Oog voor detail

geplaatst op: 13-08-2013
De verbouwing van De Nassau aan de De la Reijweg moest zorgen voor nieuwe ruimtes en meer licht.
Dat is zeker gelukt door veel bouwvolume, een nieuwe ronde glazen pui op de begane grond en een lichtstraat boven de gangen. Maar er is meer te bewonderen.

Er zijn natuurlijk nieuwe lokalen, het auditorium, de kantine en de personeelskamer, maar er is ook aandacht aan het kleurgebruik besteed. De traditionele Nassaukleuren blauw, rood en oranje komen terug op veel plaatsen in het gebouw. Je ziet ze in kozijnen, deuren, meubilair en zelfs in glas in lood. Dit glas in lood in de persneeelskamer is ontworpen door Walter Maas, een oud-medewerker van De Nassau. Walter Maas is beeldend kunstenaar - van hem hangt onder andere werk in de mediatheek - en hij adviseert de school op het gebied van kunst. Samen met Hanneke Adelaar zorgt hij voor meer kleur in De Nassau.

Extra foto's