Nieuwsflits

De eerste dag

geplaatst op: 21-08-2013
Het is gelukt! Dat had vorige week niemand verwacht. Er werd nog volop gewerkt om het RW-gebouw op orde te krijgen voor de eerste schooldag. De officiële ingangen zijn nog niet open, er is nog wel wat bouwstof, maar de lessen zijn gisteren gegeven en de eersteklassers hebben hun kennismaking met De Nassau gewoon gehad.

Zij hadden de primeur: voor hen was de allereerste officiële bijeenkomst in het auditorium. Zo'n driehonderd eersteklassers in oplopende stoelenrijen werden door de rector verwelkomd. Hij stond voor de splinternieuwe, glanzend zwarte vleugel en wie van onze aanwas zal zich op die vleugel als nieuw muzikaal Nassautalent presenteren?

De klassen verdwenen met hun mentoren om in een paar uur tijd wegwijs te worden in het gebouw en het schooljargon. Wat is een rector, een coördinator en magister? Waar is lokaal 275 en waar staan die 2, die 7 en die 5 voor? En hoe kom ik van 275 naar 191? En wie zijn eigenlijk Ag en At, Lm, Gz , Bo en Mo? En wat is mtu, gt en LO? Al die geheimtaal is in de ochtend helder geworden. 's Middags waren er culturele, sportieve en muzikale activiteiten. Morgen is er voor de nieuwkomers nog een introductiedag en die twee dagen hebben maar één doel: de school en elkaar leren kennen. Zo weten we al dat er een jongen met drie duimen, een meisje met drie oren en nog een jongen met elf tenen zijn. Die feiten vind je niet in de aanmeldingspapieren, dat zijn verhalen die leerlingen elkaar vertellen op de eerste dag. Als dat geen grondige kennismaking is..........

Extra foto's