Nieuwsflits

Van magic blocs tot tumblingbaan

geplaatst op: 18-11-2013
Op de RW van De Nassau is maanden gewerkt aan nieuwe gymzalen, die nu in gebruik zijn genomen. Elke zaal heeft een eigen thema met daarbij passend materiaal.

Zaal 151, de turnzaal, heeft wandrekken die in alle denkbare standen geplaatst kunnen worden. Los van de muur kunnen ze plat zelfs dienen als verhoogd vlak. Vroeger had je de vertrouwde bokken en paarden, nu zijn er ook magic blocs. Dat zijn blauwe blokken van verschillende afmetingen die op allerlei mogelijke manieren de turner ten dienste staan. De lange mat is vervangen door een tumblingbaan. Het is geen tovermiddel, maar de vering van deze baan geeft een soort trampoline-effect en maakt rollen en sprongen voor meer leerlingen een stuk makkelijker uitvoerbaar.

De multifunctionele zaal 152 dient vele gymdoelen. Omdat hij verrijdbare spiegelwanden en een muziekinstallatie heeft die bestand is tegen het gedreun van allerlei acrobatische toeren, is hij daarmee de beste zaal voor ritmische activiteiten.

Zaal 153 is een spelzaal waarin moeiteloos drie velden zijn te realiseren door netten die los van elkaar op verschillende hoogtes kunnen worden gezet en door meerdere en verplaatsbare baskets en goals. Afhankelijk van de grootte van de velden zijn er grotere en kleinere goals en voor de echte kenners……er zijn dunkringen, dus elke poging te scoren kan vergezeld gaan van een spectaculaire dunkactie.

Eenieder begrijpt dat een gewoon lesrooster niet meer volstaat. Er is een rouleersysteem waarbij een klas elke twee weken van zaal wisselt om alle onderdelen voor alle klassen aan bod te kunnen laten komen.

Extra foto's