Nieuwsflits

En de winnaar van de voorleeswedstrijd van klas 1 is..........................

geplaatst op: 29-11-2013
Donderdag 28 november ontmoetten de leerlingen van de VH-klassen elkaar in het auditorium voor de voorleeswedstrijd. Reinout Pellis en Joan Huijskens (1A), Bram Hapers en Jay van de Wijngaard (1B), Bart Walda en Manouk de Bruijn (1C), Noa-Sofie van Dam en Imke Molenaar (1D) waren door hun klasgenoten gekozen om met de wedstrijd mee te doen. Ze lazen allemaal een fragment voor uit hun favoriete boek.

Joris Reutelingsperger opende de voorleesmiddag. Hij is leraar Nederlands op De Nassau, maar ook beroepsmusicus. 'Wat is er mooier,' zei hij, 'dan elkaar verhalen vertellen. Spannende, droevige of grappige verhalen.' Hij is er gek op. Joris kondigde aan dat hij iets Spaans ging spelen, maar dat had hij eigenlijk niet hoeven doen, want hij zei al dat muziek geen woorden nodig heeft. Door de muziek zag je vrouwen dansend klepperen met hun castagnettes en stoere matadors de stieren bedwingen.

Daarna was het woord aan Désirée Louise Marie Martis en aan de lezers. Hun boekenkeus was soms verrassend en soms prettig voorspelbaar. Reinout las uit Olifanten in mijn kop van Robin Raven, Joan koos voor Boy 7 van de Bredase schrijfster Mirjam Mous. De ijzersterke trilogie van De Hongerspelen van Suzanne Collins kon haast niet ontbreken en was de keus van Bram, Jay had een fragment uit De Broederband. Bart las een fragment uit Bad boys for life! van Vrank Post en Manouk was gevallen voor het overbekende Spijt van Carry Slee. Noa-Sofie verkoos het veel minder bekende, maar prachtige boek De bende van Scippio van Cornelia Funke en Imke sloot de rij met Vermist van Ellen van de Boogaart.

Ze lazen allemaal mooi voor en...hoewel het niet uitmaakt, toch wil je winnen. Dat gold vanmiddag voor alle lezers. Ze gaan als beloning in elk geval allemaal heerlijk smullen van de catering van De Nassau, maar er kon er maar een de winnaar zijn. Die kreeg een boekenbon van 20 euro. De keus was moeilijk, de jury was verdeeld, maar de meeste stemmen gingen naar Bart Walda. Proficiat Bart, voorleeskampioen van De Nassau!

Extra foto's