Nieuwsflits

Heb de pest aan pesten!

geplaatst op: 06-12-2013
In de eerste schoolweek van 2014 besteden de mentoren van de eerste klassen aandacht aan het onderwerp pesten. Alle klassen krijgen een workshop van bureau Halt.

Iedereen weet dat hij een ander niet moet pesten. Toch blijft het moeilijk inschatten of een ander zich gepest voelt. Soms denk je dat je een beetje aan het plagen bent, maar een ander kan in tranen uitbarsten. Dan zie je meteen het effect van je gedrag en kan je dat veranderen.

Maar als je de ander niet ziet, bijvoorbeeld als je communiceert via de sociale media, weet. je ook niet direct wat je opmerkingen met een ander doen. Daardoor kunnen ruzies meer escaleren. En de schade die foto’s aan kunnen richten…………….wat op het world wide web staat, kan voor de eeuwig zijn. Door alle mogelijkheden die het internet biedt, moet iedereen nadenken over een goed gebruik ervan. Daarover gaat de workshop van bureau Halt.

Pesten is uit! Als je die boodschap uit wil dragen, kan je voor een euro een armbandje kopen met de tekst ‘Doe niet aan pesten, De Nassau’.
Hoe beter de band tussen klas- en schoolgenoten is, hoe minder er gepest wordt. Daarom gaat de opbrengst van de verkoop naar de mentoren. Die kunnen daarvan klassenuitjes bekostigen, of iets anders doen wat de onderlinge sfeer ten goede komt.