Nieuwsflits

Dertiende keer Nassaulan

geplaatst op: 28-01-2014
Het was voor alle spelletjesfreaks weer twee dagen genieten op De Nassau: gamen met meer dan honderd tijdens de Nassaulan. Wat begon als een grapje is uitgegroeid tot een heuse traditie. En hoe snel je eigen tijd geschiedenis kan worden, bewees het verhaal van John Borgman, de stuwende kracht achter dit spektakel.

Twaalf jaar en dertien Nassaulans geleden (het eerste jaar waren er twee) was een van de opdrachten voor het vak informatica het bouwen van een computernetwerk. John Borgman verbond met zijn leerlingen vier computers. Eentje vroeg: ‘Spelletje meneer?’ En die vraag was de kiem van de enige activiteit waarbij iedereen op De Nassau aan elkaar gewaagd is: mavo-3 speelt tegen vwo-5 en ook de eersteklassers staan op die twee dagen op voet van gelijkheid met iedereen die ouder is.

Dat was twaalf jaar geleden nieuw. Zo kort geleden is het nog maar dat er voorzichtig geëxperimenteerd werd met aaneengeschakelde computers, terwijl nu elk kind met de hele wereld in contact staat en spelletjes speelt.

De Nassaulan werd gesponsord door CD-rom-Land, die de shirts van de crew (15 man!) heeft betaald en de prijzen voor de verschillende wedstrijden leverde. Omdat de deelnemers altijd hun eigen materiaal meebrengen zijn er pc’s, X-boxen en Playstations. Iedere groep heeft een eigen wedstrijd, bijvoorbeeld het spel Trackmania, en iedere wedstrijd heeft een eigen winnaar.

Het is een uniek evenement voor Nassauleerlingen. Imme Teunis, die dit jaar in havo-3 instroomde, deed voor het eerst mee. ‘Het is gaaf!’ Hij was er twee dagen en vond het geweldig dat je naast elkaar zittend kon gamen, dat je elkaar zag.

Brian de Liefde, een oud-leerling, was er twee dagen bij alsof hij nooit de school heeft verlaten. Volgens Brian is er geen Nassaulan mogelijk zonder Wim de Ronde en John Borgman. John is de (be)denker en Wim de doener en zij twee staan garant voor twee vlekkeloze landagen.

Extra foto's