Nieuwsflits

Nassaurevue voor Gijsje Eigenwijsje

geplaatst op: 03-02-2014
Voor de vijfde Nassau Revue meldden zich veel artiesten, zelfs te veel. Er was daarom voor het eerst een auditie. En ja, haast voorspelbaar en toch onverwacht na het succes van vorig jaar, de revue leek dit jaar weer beter.
Net als bij de Nassaulan zagen we een bont gezelschap: leerlingen van mavo, havo en vwo, oud-leerlingen, docenten en niet-onderwijzend personeel presenteerden zich op het podium. Er was waar talent en er was de nodige slapstick, beide onmisbaar om het tot een ongedwongen schoolgebeuren te laten worden.

Geweldig blijft het lef van de jongsten, net een half jaar op school en dan ten overstaan van veel oudere leerlingen, ouders, leraren en directie musiceren en dansen ...................moedig! En dat het spannend is zag je als je even een blik achter de schermen wierp, waar de talenten wachtten voor ze het podium mochten betreden. Als die stem maar klinkt, als die hoge noot maar komt, als de vingers en de benen maar soepel zijn.........

Eén artiest stond heel de tijd op het podium: Paul Lemmens. Hij kondigde aan, kende de nummers, kende de artiesten, legde ze verbaal in de watten, wist precies hoe Lieke Magielse vier jaar geleden als eersteklasser indruk maakte en hoe zij dit nu weer zou doen. Dat hij bij de dames iets meer focuste op andere kwaliteiten dan de vocale is hem vergeven.

En hij vertelde de zaal over het goede doel waar de opbrengst van deze revue naar toegaat: de stichting 'Gijsje Eigenwijsje'. De stichting dankt zijn naam aan Gijs, een jongen van negen jaar die niet meer leeft, maar een laatste wens had: een stichting die het voor gezinnen met een ziek kind mogelijk maakt een week weg te kunnen.
Dank aan alle artiesten! Van de leerlingen zagen en hoorden we Babet van der Poll, Fabienne Quincey, Luca Wentink, Amber Lambregts, Eva Heyblom, Lotte Vissers, Milot Stallen, Aron Goossens, Joy van Keep, Fleur Boel, Sylvia Genet, Lana van Beijsterveldt, Maxime Pals, Lieke Magielse, Zoey van der Avoird, Bente Tiggelman, Fleur Breems, Wies van Middelkoop, Laurens Vintges, Vedra van Wijk, Pien van Gurp, Nienke Blauen, Melissa Voermans en Marrit Bachman! Van de leraren Nagtzaam, Franken, Huijben, Van Aalst en heel veel vrouwen, van het niet-onderwijzend personeel Jacques Nefkens.We danken ook de huisband en de docentenband en Joris Reutelingsperger voor zijn begeleiding.

Joost van Aalst en Annemieke in 't Ven hebben gezorgd voor een topselectie en een toporganisatie.

Foto's: Ab Holthuis

Extra foto's