Nieuwsflits

In recordtempo een indruk

geplaatst op: 06-02-2014
Op dinsdag 4 februari kregen de leerlingen van vwo 5 in recordtempo een indruk van verschillende beroepen. Een heel enthousiaste groep voorlichters, bijna allemaal Nassau-ouders, speeddatete die avond met onze vwo'ers over hun beroep.

Zij praatten die avond over hun werk, niet over hun opleiding, omdat die in de loop der jaren erg veranderd kan zijn. Er waren uiteenlopende beroepen vertegenwoordigd: een advocaat, een civiel ingenieur, een communicatieadviseur, een huisarts en een deskundige in de gehandicaptenzorg presenteerden zich. Ook werden de vragen van leerlingen beantwoord door een fysiotherapeut/praktijkeigenaar, een internist-nefroloog en een propositiespecialist. Er was een notaris, maar ook een senior medewerker zware criminaliteit bij het Openbaar Ministerie.

In vier rondes van 20 minuten werden de leerlingen een kwartier voorgelicht, waarna ze vijf minuten vragen konden stellen. De voorlichters gaven een korte typering van hun werkzaamheden, vertelden over activiteiten die de buitenwacht niet ziet, maar die toch een belangrijk deel van hun taak zijn. Ze noemden ook de vakken die van belang zijn voor hun beroepsuitoefening en gaven soms een beeld van de ontwikkelingen die zij voor hun beroep verwachten.

Een behoorlijk aantal ouders gaf zich meteen op voor een bijeenkomst in het volgende schooljaar. Het was voor iedereen een leerzame avond en dhr. Will, die dit alles als decaan van het vwo had georganiseerd, bedankte alle aanwezigen dan ook voor de tijd die ze voor deze bijeenkomst hebben vrijgemaakt.

Extra foto's