Nieuwsflits

‘Make love, not war’

geplaatst op: 30-04-2014
Als je afgelopen donderdag als onschuldige voorbijganger langs De Nassau bent gekomen, heb je vast twee keer moeten kijken of je wel echt langs een middelbare school liep: schreeuwende roller-skatende leerlingen uit vwo 6 en havo 5, die met waterpistolen alles en iedereen achterna gingen, een buikschuifbaan, waar om 9 uur ’s ochtends en in de regen al vrolijk door de echte diehards gebruik van werd gemaakt en een echte cocktailbar waar de leerlingen, tussen alle heisa door, even wat verkoeling konden zoeken. En waarom was dit alles nou aan de gang? De eindexamenleerlingen van de Nassau hadden hun allerlaatste dag op de Nassau, en wilden een spetterende laatste indruk achterlaten!

Het thema van de examenstunt dit jaar was ‘Hippies on the beach’. Zonnebrillen, bloemenkransen, haarbandjes, neonkleuren en sieraden met peace-tekens, al het ouderwetse wat thuis nog in een kast hing mocht er voor deze dag uitgehaald worden. De examencommissie had van tevoren gezorgd voor T-shirts, waarop de namen van alle leerlingen te vinden zijn. Toen iedereen gearriveerd was, kon het feest beginnen.

Er was genoeg te doen op deze laatste dag. Zo had de examencommissie een set hole-in-the wall figuren voor enkele leraren gemaakt. Hole-in-the wall is een spel, bekend van de televisie, waarbij mensen zich door allerlei bizarre vormen moeten wringen. Dit jaar waren meneer Hendriks (Engels) , meneer Lemmens (geschiedenis) , meneer Teunissen (maatschappijleer) en meneer Pilot (Frans) aan de beurt. Helaas maakte meneer Lemmens zijn entree pas aan het einde van de middag, maar de andere leraren waren al vroeg aanwezig en zij moesten dan ook erg lachen om deze figuren. Zo was er bij de heer Pilot een figuur gemaakt met een enorme uitsnede van een snor. Aan de zijkanten kon men de tekst 'La supermoustache'lezen.

Niet alleen bovenstaande leraren kregen te maken met de examenstuntcommissie. Op de gehele benedenverdieping waren alle stoelen buiten de lokalen geplaatst. Enkele leraren pasten zich aan en besloten buiten de lokalen les te geven,lees: meneer Van Aalst, godsdienst). Ook de computerlokalen waren volledig aangetast. Alle computermuizen hingen aan het plafond. Verder was de lerarenkamer ook voorzien van een mooi hole-in-the wall figuur en kregen de leraren gedurende de hele dag bezoek van leerlingen die op deze dag de lerarenkamer voor zichzelf claimden en ook het koffiezetapparaat natuurlijk.

Rond een uur of 11 arriveerde de muziek op het schoolplein en ook werd er een karaokewedstrijd voor de leraren gehouden. Van Mariah Carey tot Stromae: alles kwam langs. Zo zongen meneer Knabben (M&O) en meneer Nefkens samen Bohemian Rhapsody van Queen en ook meneer Elshout leverde een bijdrage (99 Luftballons, hij blijft een leraar Duits!.
’s Middags werd er vooral gefeest op het schoolplein, waar er muziek werd gedraaid, cocktails werden geschonken, red bull werd uitgedeeld en frietjes werden gegeten.

’s Avonds was er een gezellige barbecue, georganiseerd door de stuntcommissie, bij Oncle Jean in het Ginneken in Breda. Vanaf 6 uur konden de leerlingen en de leraren een biertje drinken,tenzij je nog minderjarig was natuurlijk, en vanaf 8 uur ging de grill aan. Gedurende de dag was er aan een aantal leraren een enquête gegeven, waarop zij verschillende vragen over leraren vonden. Zo waren er vragen als 'wie maakt de moeilijkste proefwerken?’ en ‘wie is het meest milieubewust?’ Aan het einde van de avond kregen we de uitslag hiervan. Zo blijkt meneer Tielen (scheikunde) onmogelijke examens te verzinnen, kunnen meneer Lemmens en mevrouw Nagtzaam (aardrijkskunde) het snelste bier drinken en is meneer Jansen (economie) de meest milieubewuste leraar.

Na dit alles gingen sommige leerlingen nog de stad in om nog verder te feesten, terwijl andere leerlingen het hierbij lieten en naar huis gingen. Al met al was het een erg geslaagde dag.

Stuntcommissie, bedankt!

Tekst: Laura Kamp, V6

Extra foto's