Nieuwsflits

Op reis met ‘the happy bunch’, klas B1a in Engeland

geplaatst op: 12-05-2014
Van dinsdag 22 april tot en met vrijdag 25 april was B1a in Engeland. Het hoofddoel was Londen, maar op weg daarheen mocht Canterbury niet gemist worden en tijdens de terugweg was een Cliff Walk gepland.

De leerlingen verbleven in gastgezinnen en dat is ieder jaar weer spannend. Drie docenten van De Nassau begeleidden de groep en ook zij logeerden bij een gastgezin.

In Londen werd eerst Buckingham Palace bezocht. De koningin was aanwezig en natuurlijk was er ‘The changing of the Guard’, the best free entertainment in Londen! Quinty en Vera wilden niets liever dan de hele dag de paarden aaien.

Er stond echter een stevige wandeltocht op het programma langs Downing Street 10, Westminster Abbey, the Big Ben en Houses of Parliament, Trafalgar Square en Covent Garden. Covent Garden Market was de plaats voor de lunch, die heel feestelijk werd dankzij optredens van straatmuzikanten en -artiesten. ’s Middags was Sebastiaan onder de indruk van het Natural History Museum. ‘Mooier dan het Rijksmuseum!’ meende hij. Aan het eind van de dag vond er nog nog een voetbalwedstrijdje plaats in Hyde Park.

De tweede dag in Londen startte met een gelukkig toeval: the Tower Bridge ging open. Een zeilschip voer over de Thames en dat was een leuke verrassing. De ochtend was gereserveerd voor de Tower of London. Na dit bezoek werd er via de Borough Market, het Globe Theatre, Tate Modern en de Millennium Bridge naar St. Paul’s Cathedral gewandeld. Vanaf dat punt bracht de Tube iedereen naar het Science Museum. Wat is het toch prettig dat de musea in Londen gratis zijn en dat je zo even binnen kunt lopen! De bus wachtte bij Hyde Park en bracht de leerlingen naar de gastgezinnen, de docenten genoten van een traditionele pubavond.

‘London is a roost for every bird’

Op vrijdagochtend was het afscheid. Prachtig weer maakte de Cliff Walk aangenaam en via de velden ging het richting vuurtoren en vanaf dat punt leidde een smal pad de groep moeiteloos over de kliffen in de richting van de haven. En vandaar keerden we terug naar de NassauhavenExtra foto's