Nieuwsflits

De dag waarvan je wist dat hij zou komen

geplaatst op: 12-06-2014
De dag die veel te lang duurde, totdat eindelijk dat verlossende telefoontje of appje van je mentor kwam of toen je eindelijk op de website van De Nassau las dat je geslaagd was.

En als je op school aankomt, ben je nog een beetje stil van het idee dat het nu zover is. Je bent toch echt geslaagd. Je docenten staan in een grote kring met een trotse lach te wachten op alle examenkandidaten en applaudisseren voor iedereen die binnenkomt. De eerste omhelzingen met klasgenoten vinden plaats. Kreten van vreugde klinken in de aula. Samen met het steeds opklinkend applaus en alle stralende gezichten bezorgen ze menigeen kippenvel. Zelfs de secretaresse pinkt stiekem een traantje weg.

En dan een hand verven en met je naam achterlaten als een spoor van die vijf, zes of zeven jaar Nassau. Nog even je cijfers vergelijken en verbaasd zijn over die zeven voor dat vak dat altijd zo moeilijk was. Of met je docent dat wiskundeprobleem nog eens bespreken en het natuurlijk beter weten. En die vlag van De Nassau zit dan best lekker om je schouders.

Op zo’n dag is het niet nodig dat er alcohol in de champagne zit. Je bent op dit geweldige moment al een beetje aan het zweven van geluk. En dat heb je zeker verdiend.

Extra foto's