Nieuwsflits

Ja gelukkig, ik zit op De Nassau!

geplaatst op: 28-08-2014
Eindelijk... de eerste dagen...
Ons gebouw aan de Paul Krugerlaan heeft tijdens de zomervakantie ook zijn facelift gehad en het jaar kon in beide gebouwen beginnen. De docenten waren maandag al in wisselende samenstellingen aan het vergaderen over hun vak en zich op andere manieren aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. Pas op dinsdag stroomde de school vol met leerlingen.

Maar hoe je het ook wendt of keert, de eerste dagen zijn voor onze nieuwkomers het meest bijzonder. Dit jaar leerden twee tto-klassen, 2 vwo-klassen, 5 havoklassen en drie mavoklassen de weg vinden in de school waar ze de komende jaren een groot deel van hun dagen zullen slijten.

De meesten weten vanuit allerlei wijken in Breda of omliggende dorpen als Dorst, Teteringen, Ulvenhout en Terheijden de school binnen een half uur te bereiken, maar sommigen zitten veel langer op de fiets om vanuit Chaam, Baarle Nassau, Alphen, Hoge en Lage Zwaluwe of Rijen naar De Nassau te komen.

Alle leerlingen weten na twee intensieve introductiedagen op donderdagochtend perfect hun weg te vinden naar de lokalen in de 10-, 20-, 30-, 50-, 60-,70- en 90-hallen. Vandaar gaan ze via trappen voor en achter in het gebouw naar 021, 275 of 191, waar Bg, Ok,en Pt hen opwachten om ze in te wijden in de geheimen van Ik, LO en Fa.
Na twee dagen zijn al deze nummers en letters een piece of cake. Maar nog belangrijker....de leerlingen kennen hun klas en hun mentor. Samen is er gedanst, gerapt en gesport en is er gewerkt aan elkaars portretten. Soms werd er samengewerkt en soms moesten leerlingen tegen elkaar strijden. Hoe kort het ook is, na deze twee dagen kennen ze elkaar.

Extra foto's