Nieuwsflits

Mavo in actie voor ALS en WATER

geplaatst op: 29-08-2014
Scholengemeenschap Markenhage nomineerde onze mavoafdeling voor de Icebucket Challenge.

Natuurlijk willen we op De Nassau graag iets doen voor de stichting die de verschrikkelijke ziekte ALS bestrijdt. Om mensen bekend te maken met deze genadeloze ziekte gooide Pete Frates, die de diagnose ALS kreeg, een emmer met ijswater over zich heen. Hij daagde zijn oude honkbalteamgenoten uit hetzelfde te doen.

Maar de emmer met ijskoud water heeft zijn mooiste tijd wel gehad, want het is een vorm van water verspillen. De waterproblematiek in de wereld is groot: 783.000.000 mensen verstoken zijn van veilig drinkwater, in de helft van de scholen is geen drinkwater en water voor sanitaire voorzieningen beschikbaar. Per jaar gaan maar liefst 440.000.000 schooldagen verloren door ziekten die het gevolg zijn van het ontbreken van gezond water. Daarnaast missen vooral meisjes vele schooluren doordat ze soms vele kilometers moeten lopen om water te halen uit een vervuilde bron.

Daarom kozen we voor een andere aanpak. We namen 4 september, de eerste Nationale WaterSpaarders Dag, als actiedag. Leerlingen en mentoren gaven ruimhartig. De helft van de opbrengst gaat naar de ALS stichting, de andere helft wordt gedoneerd aan een waterproject van Wieke Biesheuvel in Zambia.

klik hier voor het filmpjeExtra foto's