Nieuwsflits

Lisa Graumans en Perrine van Uden uit het VWO naar Malawi

geplaatst op: 27-11-2008
Diegenen die gesolliciteerd hebben op het Going Global project 2009 hebben enkele spannende weken gehad voor bekend werd gemaakt welke twee leerlingen afgevaardigd zouden worden naar Malawi. In een volle aula kregen Lisa Graumans uit vwo-5 en Perrine van Uden uit vwo-4 te horen dat zij de gelukkigen zijn, die in februari 2009 als ambassadeur van De Nassau naar het Afrikaanse continent mogen afreizen. Onze rector Rob Martinot mocht de twee VWO’ers dit geweldige nieuws vertellen.
Slecht onderwijs is een van de belangrijkste verklaringen voor de armoede in Malawi. Edukans en De Nassau zetten zich daarom samen in voor onderwijsprojecten. Samen met achttien andere leerlingen van scholen uit heel Nederland bezoeken Lisa en Perrine onderwijsprojecten in Malawi.
Er moet nog veel geld komen om de scholingsprojecten te financieren. Gelukkig heeft de Nassau daar ervaring mee. Vorig jaar haalden onze leerlingen bijna 50.000 euro op bij acties die georganiseerd waren in het kader van het 50-jarig bestaan van onze school. De Nassau is overigens de enige school in Nederland die ieder jaar twee leerlingen naar verschillende ontwikkelingslanden mag sturen.
Lisa en Perrine bezoeken Malawi in de carnavalsvakantie. Daar zullen ze als journalist verslag doen van het leven van kinderen in Malawi. Ga voor meer informatie over het Malawi-project naar Going Global op de Nassausite of naar Edukans.nl

Extra foto's