Nieuwsflits

Jij bent ook niets veranderd!

geplaatst op: 24-11-2014
Bij de parkeerterreinen rond De Nassau stonden afgelopen zaterdagmiddag files. Voor de ingang van het gebouw aan de De la Reijweg verzamelden zich honderden mensen die naar binnen wilden voor de reünie. Vanaf twee uur ’s middags gingen de deuren open en konden de oud-leerlingen op zoek naar bekenden.

De school bestaat 57 jaar, maar dat getal was niet de aanleiding voor de reünie. De beide gebouwen van De Nassau zijn nu helemaal gerenoveerd en dat resultaat wilde het bestuur ook graag aan oud-leerlingen tonen. Voor velen was de entree en de kantine van R.W. onherkenbaar, maar een aangename plek om bij te kletsen met klasgenoten en docenten uit een meer of minder ver verwijderd verleden.

Op de regenachtige zaterdagmiddag bleek een lokaal meer dan gevuld met vijftigers en zestigers die een natuurkundeles kregen van een ruim tachtigjarige docent. Een klas van vijftig leerlingen kan nog best! Bram Vrolijk vertelde een ouderwets natuurkundig verhaal over trekkracht, met tekeningen op het bord. Ook zonder digitale ondersteuning hield hij zijn grijzende publiek muisstil. In de kantine speelde oud-docent Nederlands Jan Cornelis met bellenmuts op de trekharmonica. Natuurlijk riep dit herinneringen op aan zijn geweldige lessen. In het auditorium wakkerde docent Lars Fasen de nostalgie nog wat aan met muziek uit verschillende periodes en oude klassenfoto’s. En in de lokalen ingedeeld per leerjaar konden jaargenoten opgespoord worden om gezamenlijk op de foto te gaan.

De leerlingenvereniging NLV was weer onmisbaar en heel wat leerlingen en hun begeleidende docenten zorgden voor een prima logistiek, catering, en garderobe.
Er werd ook speciaal aandacht gevraagd voor een oud-leerlinge van de school die helaas aan de gevolgen van kanker is overleden in het jaar nadat ze examen deed: Lisette Snijders. Teamgenoten van Team Lisette Snijders van Alpe d’HuZes 2015 collecteerden voor het KWF.

Je kon van al de gesprekken mooie flarden opvangen: En hoe is het toch met Freek? Zat jij nou bij mij in de klas? Ik ben er wel eens uitgestuurd bij u! Zit je al op kamers? Heb jij al kleinkinderen?
De Nassau, van onherkenbaar veranderd tot ‘Jij bent ook niets veranderd!’.

Extra foto's