Nieuwsflits

Havoleerlingen zoeken de uitdaging

geplaatst op: 10-12-2014
Op woensdag 10 december ontvingen 50 leerlingen van de havoafdeling tijdens een feestelijke bijeenkomst van Nassau Select een certificaat voor het bijwonen van colleges op hbo-niveau. Ron Speetjens, directeur havo en Judith van der Bunt, decaan havo, waren met recht trots op de resultaten van de samenwerking tussen De Nassau en Avans.

Voorafgaand aan de uitreiking van de certificaten hield de heer Edwin Verlangen, directeur van de Academie voor Algemeen en Financieel Management van Avans Hogeschool een interessant verhaal over de motivatie en inspiratie voor een studie aan een hbo-instelling. Ook sprak teamleider René Theunis over succesfactoren in het hoger beroepsonderwijs.

Bloys, Luka, Mathieu, Kaz, Lieke en Quinty beantwoordden daarna vragen over hun ervaringen. Zo kreeg het publiek echt inzicht in de diversiteit en complexiteit van de onderwerpen die in de afgelopen maanden werden behandeld. De colleges of practica konden bijvoorbeeld gaan over de betalingsbalans van NAC, motivering van werknemers, waterstof als brandstof en zelfs over de fabricage van plastic uit maïzena. De panelleden gaven ook aan dat Nassau Select de keuze voor een studie veel doordachter maakt.

De avond werd opgeluisterd met muziek van ‘rising star’ Esther Veen, oud-leerlinge van De Nassau. Zij studeert nu aan de Rockacademie in Tilburg en bracht prachtige eigen composities ten gehore. Docente Aline Rijploeg kreeg eveneens dank voor haar bijdragen aan de organisatie van de avond.

De Nassau wil de goede en gemotiveerde havoleerlingen extra uitdagen door verdiepingscolleges van docenten uit het hoger beroepsonderwijs. De leerlingen kunnen zich zo ook voorbereiden op de manier van lesgeven in het hbo. Dit jaar is de samenwerking gestart met de academies Algemeen en Financieel Management en de Academie voor Engineering & ICT/Chemische Technologie van Avans Hogeschool. Op termijn worden de contacten met het hoger beroepsonderwijs uitgebreid met de NHTV.

Extra foto's