Nieuwsflits

Taaldorp mavo-4 doorslaand succes

geplaatst op: 06-04-2015
De afgelopen week hebben de leerlingen leerlingen uit mavo-4 hun mondeling examen voor de moderne vreemde talen gedaan in het dit jaar opgezette taaldorp. Hiervoor was het lokaal van meneer Mathilda volledig omgebouwd tot een ‘echt’ dorp met politiebureau, dokterspraktijk, winkel, reisbureau, restaurant en camping.

Alle decors waren tijdens de tekenlessen gemaakt door de leerlingen uit mavo-3 onder leiding van mevrouw Flippo en het zag er allemaal prachtig uit! De examenleerlingen hadden de afgelopen weken in de lessen geoefend met opdrachten en kwamen wat nerveus, maar vooral ook nieuwsgierig naar school. Ook de docenten waren best nerveus of alles wel goed zou gaan, het was voor de meesten van hen ook de eerste keer.

Nadat zij zich in lokaal 002 bij meneer Mathilda gemeld hadden en hun ‘paspoort’ hadden gekregen konden de leerlingen zich daar nog even voorbereiden voordat ze het ‘dorp’ werden binnengelaten. Iedere leerling liep zijn eigen route die in het paspoort stond aangegeven. Soms moesten ze even wachten omdat een station al bezet was en dan konden ze even gaan zitten op het ‘dorpsplein’.

Uit gesprekken na afloop met leerlingen en docenten blijkt dat iedereen erg enthousiast was over deze nieuwe manier van examen doen. Eén leerling zei: ‘Ik had nooit gedacht dat ik het op mijn examen nog eens gezellig zou vinden. Maar écht, ik vond het heel gezellig!’ Een andere leerling: ‘Al deze situaties maak ik op reis ook mee. Echt super dat we dat nu zo op school ook krijgen!’

De initiatiefnemer en coördinator van het Taaldorp, mevr. Gerzon, was ook erg tevreden: ‘Natuurlijk hebben we hiervan ook veel geleerd en gaan we het volgend jaar nog verbeteren en misschien wel uitbreiden, maar voor zo’n eerste keer mogen we met elkaar heel trots zijn op wat we hier hebben neergezet.’

Extra foto's