Nieuwsflits

Van rap tot tablet

geplaatst op: 09-09-2015
De heer Speetjens ontving dinsdag 1 september als kersverse rector alle 122 leerlingen van tto-1 en vh-1 in het auditorium en vertelde hoe hij lang geleden zelf deze dag als brugklasser had ervaren. Twee docenten spraken over een nieuw begin en het goede doel van dit jaar, waarna de mentor met zijn klas naar een klaslokaal ging.

De leerlingen maakten kennis met het gebouw, hun rooster, de schoolregels en nog veel meer. Tijdens de middagactiviteiten maakten ze een klassenrap plus een decorstuk en oefenden ze een dans. Dit deden ze niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een geweldige presentatie te geven aan hun ouders, die vanaf 16.30 welkom waren. De reacties varieerden van ‘leuk, gezellig, spannend’ tot ‘awesome’.

Het refrein van de b1a-rap ging als volgt.
Nieuwe klas en ook docenten
Moet je in je hoofdje prenten
Nassau klas B1b
Elke dag je huiswerk mee
Vakantie is voorbij en nu vroeg op
B1b met Milikan is top
Iedere leerling heeft een kluisje
En misschien hier en daar een puistje

In de loop van zo’n eerste introductiedag raakten de leerlingen gewend aan de nieuwe klas en mentor en kwamen ze steeds meer los. In de rest van de week volgen culturele en sportieve activiteiten, lessen over mediawijsheid en natuurlijk de uitreiking van de tablet. Het wordt alsmaar leuker!

Extra foto's