Nieuwsflits

De tablet is cool, de havo het doel

geplaatst op: 11-09-2015
‘De tablets die zijn heel erg chill, minder boeken dat is het verschil!’ zo klonk het in het afgeladen auditorium op woensdagmiddag 2 september. Onze nieuwe Nassautalenten van de havo/mavo-brugklassen trakteerden hun ouders op een spetterend optreden. Dit alles te midden van hun eigen ontworpen en gemaakte decor. Het was de afsluiting van de tweede dag in de introductieweek zoals wij die traditioneel voor onze eersteklassers organiseren.

De tablets vormden een dankbaar onderwerp voor de zelfgeschreven raps, maar ook de ambitie ontbreekt niet: ‘Tablets zijn heel erg cool, de havo halen is ons doel’.

De leerlingen maken in deze week kennis met De Nassau, de mensen, de sfeer en activiteiten. Gelukkig zijn ze daar over te spreken: ‘in de klas daar leren wij, samen werken zij aan zij’, ‘de leraren zijn heel erg tof, ze leren ons de nieuwe stof’ en ‘samen sporten dat is cool, we kiezen ook voor een goed doel’.

Bij alle activiteiten leren de leerlingen elkaar en hun mentor vooral goed kennen. Dat is al aardig gelukt, getuige de typeringen die de eerstejaars voor hun mentoren hadden.
De dames Duijmelinck, Ossenblok, Van Ravels en Van de Reijt deden aan de rand van het podium enthousiast met hun mentorklassen mee. De zaal leek op het publiek van een popconcert. Nogal wat ouders keken via het scherm van hun smartphone al filmend naar het optreden van hun zoon of dochter. Het was dan ook de moeite waard om vast te leggen. Dat dachten ook de heren Speetjens (rector), Teunissen (directeur havo) en Mariman (coördinator havo), die trots langs de zijlijn toekeken. ‘Dat beloven mooie jaren te worden’ was van hun gezichten af te lezen. Die gaan we er zeker samen van maken.

Extra foto's