Nieuwsflits

Proefstuderen groot succes

geplaatst op: 13-01-2009
Op 17 december 2008 waren tachtig basisschoolleerlingen te gast op De Nassau. Van 8.30 tot 13.45 uur kregen zij een uitdagend programma voorgeschoteld. De verschillende onderdelen van het programma gaven een beeld van wat het onderwijs op een middelbare school zoal inhoudt.

De dag begon met een opening in de aula, waar de afdelingsdirecteur van het vwo iedereen welkom heette en het programma toelichtte. Er werden vier groepen van twintig leerlingen gemaakt, die de hele tijd begeleid werden door Nassauleerlingen uit brugklas 1a, de tto-klas. De overige leerlingen uit B1a deden de catering: zij brachten drank rond in de ochtendpauze en zorgden voor de lunch.

Docenten van De Nassau hadden een drietal speciale lessen voorbereid. Iedere groep kreeg een les klassieke talen en een les microscopie. Ook werd er geschiedenis gegeven in het Engels om te laten zien wat je van tweetalig onderwijs kunt verwachten.

Studenten van de universiteit van Eindhoven verzorgden in de aula een spectaculair natuurkundecircus, waarbij de leerlingen mochten meedoen aan allerlei experimenten.

Er werd de hele tijd met erg veel enthousiasme gewerkt en het was verrassend te zien hoe graag onze gasten iets wilden leren. Uit de reacties van de leerlingen en de twee begeleidende leerkrachten van stichting Eureka hebben we duidelijk op kunnen maken dat we iets moois hebben weggezet. De organisatie was perfect en het geheel is zeker voor herhaling vatbaar. De basisschoolleerlingen hebben op deze manier een goed idee gekregen van wat ze op een middelbare school kunnen verwachten.

Extra foto's